Zwangerschapsyoga

Tijdens de zwangerschap draag je nieuw leven in je schoot en daarom is het belangrijk om je lichaam extra te verzorgen en te voeden. Je eigen ontspanning en energiepeil bewaken staat voorop. Yoga brengt je op een intuïtieve manier in contact met je lichaam en dat is precies wat een zwangere vrouw nodig heeft. Je lichaam wordt voorbereid om “het geboorte geven” op een ontspannen, natuurlijke en bewuste manier te beleven. Genieten staat centraal in deze lessen. Er wordt gewerkt met specifiek gekozen yogahoudingen die het lichaam en het bekken versoepelen. Door diepgaande ontspanning, visualisatie en via ademhaling, klank en beweging wordt er bewust contact gemaakt met de baby en bereiden we in gedachten en met oefeningen de bevalling voor. Ook bewustmaking van het bekkengebied en het trainen van de bekkenbodemspieren komt aan bod. Dit gebied bewust leren ontspannen kan van belang zijn tijdens het geboorte geven. Ook leer je natuurlijke technieken die je helpen om om te gaan met pijn, spanning, onrust, angst, emoties, gedachten…die je beperken in het vrij en ontspannen zijn. Je leert de weg gaan van pijn, naar spanning, naar intensiteit die uitmond in kracht, innerlijke kracht en overgave. Hierbij speelt de ademhaling een heel belangrijke rol.

De oerkracht die in elke vrouw schuilt wordt tijdens deze lessen zacht aangeraakt en uitgenodigd om wakker te worden zodat ze volledig benut kan worden tijdens de zwangerschap en vooral ook tijdens “het geboorte geven” (find your own strenght). Je lichaam leren voelen, contact maken met het kindje in je schoot, je bekken versoepelen, je hart openen, houdingen oefenen, leren loslaten en vooral je (zelf)vertrouwen laten groeien terwijl je omringd bent met andere vrouwen in dezelfde gezegende toestand. Het delen van deze ervaringen met een groep vrouwen geeft je het gevoel dat je gedragen wordt en er niet alleen mee staat.

Welkom, zwangere vrouw om je tijdens een reis van 10 lessen te laten meevoeren op een zachte golf naar een plek diep in jezelf, om je te verbinden met, te laten raken en geïnspireerd te worden door het wonder dat zich voltrekt binnenin je eigen schoot.

Deelnemen kan reeds vanaf 12 weken zwangerschap.

Zwangerschapsyoga

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ondercategori├źn