Zin van ziekte

opening up

Met de Zin van Ziekte gaan we samen op pad om een nog completere kijk op onze gezondheid te ontwikkelen.

Dag 1 en 2 gaan we dieper in op de 5 biologische natuurwetten.

Waarom worden we ziek ? Kunnen we echt alle schuld schuiven op ons falend immuunsysteem ? Je wordt uitgenodigd om vanuit een andere visie te kijken naar wat er gebeurt met ons lichaam als we “ziek” worden en hoe we ons genezingsproces nog beter kunnen ondersteunen.

De 5 (BNW) biologische natuurwetten geven je een totaal andere kijk op ziekte en gezondheid. Anders dan we altijd geleerd hebben, staat het verband tussen lichaam en geest centraal. Emotionele schokken worden gezien als de hoofdoorzaken van ziektes, waarna een logisch, voorspelbaar en verklaarbaar proces van genezing volgt.
Een ziekte is een noodprogramma met als doel te “overleven”. Het start automatisch en onbewust als we ons in onverwachte (zware) conflictsituaties bevinden.

De derde dag kijken we samen naar de symboliek van ziektes en waartoe we worden uitgenodigd in de ontwikkeling van wie we zijn en wat we hier komen doen. Hoe oa onze voedselkeuzes en 'goestingskes”, onze intoleranties en allergieen ons veel meer komen vertellen dan we denken.

Na de eerste 3 dagen hebben we een completer zicht op de emotionele oorzaken van ons ziek worden en gaan we op dag 4 oefenen met een aantal technieken hoe we onze emotionele geladenheid kunnen laten afnemen. Hierdoor komt er rust in ons systeem en kan er meer energie vrijkomen ter ondersteuning van ons genezingsproces. De technieken waar we mee aan de slag gaan zijn oa EFT, Emotional Freedom Technique en dankbaarheids-vergevingsritueel.

Op de vijfde dag gaan we aan de slag met opstellingswerk om een betere kijk te krijgen op onze diagnose en hierdoor ons persoonlijke proces een duwtje in de rug te geven om tot inzichten te komen.

Hoewel dag 4 en 5 afzonderlijk kunnen gevolgd worden, is het een aanrader om in te schrijven voor de volledige 5 dagen. Elke deelnemer mag zijn eigen diagnose(s) meebrengen. Tijdens de cursus worden deze anoniem mee opgenomen en verduidelijkt. Omdat deze cursus steeds in kleine groepjes gegeven wordt, is er ruim plaats voor vragen en interacties.

Belangrijk! De kennis van de biologische natuurwetten geven alleen een andere visie op de werking van ons lichaam en onze geest. De cursus is niet bedoeld om een diagnose te stellen of noodzakelijke medische handelingen te vervangen. Het is geen remedie om ziekten te genezen. De keuzes die je maakt nadat je deze kennis tot je hebt genomen, zijn steeds de volledige verantwoordelijkheid van de deelnemer.

 

Wie is Sophie Arras ?

Na jarenlang in een Europese sales functie binnen een internationaal IT bedrijf te hebben gewerkt, heb ik sinds 2014, gedreven door een innerlijk verlangen een andere weg ingeslagen door oa te gaan studeren aan de Levensschool in Tongerlo en verdiepingscursussen te volgen bij Bert Cools, Lies Ameeuw, Greetje Van den Eede, ... Ondertussen heb ik mijn eigen praktijk te Lier en ben ik heel dankbaar oa mensen met angsten/fobieën en allergieën te mogen begeleiden op hun Levensweg. In mijn praktijk gebruik ik oa technieken als EFT, visualisatie, opstellingswerk, voetreflexologie, massages (diepte, energetische & revitaliserende) en Bach bloesems ter ondersteuning van het proces.

3 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met de 5 biologische natuurwetten en meteen viel voor mij de puzzel in elkaar. Ondertussen heb ik een 8 daagse praktisch georiënteerde cursus gevolgd bij een dokter die met de 5BNW werkt en heb verschillende cursisten en patienten van hem begeleid bij het vinden en ontladen van de oorzaken/triggers van hun emotioneel geladenheid.