In groep

Yoga@Vesta

 
Hatha yoga

Joepie! Weer yogales bij Vesta!

 

De eerste week van juni geven we buiten yogales op het gras, als de zon zich laat zien en/of het een aangename temperatuur is. 

Vanaf 9 juni  starten de indoor lessen op zolder bij Vesta. Nu nog per les te boeken, vanaf september starten we weer met de lessenreeksen

  • Je boekt en betaalt je les (12€/les) online via momoyoga www.momoyoga.be/vesta(eerst een account aanmaken indien je deze nog niet hebt)
  • Ja kan je les annuleren tot 1u voor de les en een andere les boeken
  • Je brengt je eigen mat, zitkussen, bolster (kussen) en dekentje mee
  • Bij het toekomen leg je jouw yogamat op deze van Vesta, de matjes liggen 1,5 meter uit elkaar
  • Lessen in kleine groepjes
  • Ramen en deur zullen open staan voor een goede verluchting en zo de juiste Co2 waarde de behouden
  • Een Co2 meter is in de ruimte aanwezig om de juiste luchtkwaliteit te meten 
  • Bij mooi weer rollen we onze yogamat op het gras uit
  •  

LESSENROOSTER VOOR JUNI (vanaf 9/6)

We starten met een beperkt uurrooster, er worden extra lessen ingepland indien deze snel volgeboekt zijn.

Het uurrooster vind je up-to-date op momoyoga

MAANDAG

19u00 - 20u00

YIN YOGA

EVELIEN

DINSDAG

19u30 - 20u30

HATHA YOGA

TWIGGY

WOENSDAG

10u00 - 11u00

HATHA YOGA

TWIGGY

 

20u00 - 21u00

HATHA YOGA

TWIGGY

DONDERDAG

19u00 - 20u00

SOUL YOGA

SOFIE

VRIJDAG

10u00 - 11u00

SOUL YOGA

 

Hopelijk snel tot bij Vesta


In kleine groepen bieden wij verschillende yogastijlen aan. Ook legt elke docent haar eigenheid in een les.

HATHA YOGA

Yoga komt van het woord yuj, dit is Sanskriet voor 'verbinden', 'verenigen', in evenwicht brengen. Hatha vanuit het Sanskriet betekent Ha = zon en Tha = maan.

Het verenigen van tegenpolen in jezelf, het verbinden van lichaam en geest, het in balans brengen van denken en voelen, de binnenwereld met de buitenwereld.

In de yogales van een uur maken we contact met ons fysieke en ons innerlijke lichaam, vanuit kracht en zachtheid, een evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Dit via asana's (lichaamshoudingen), ademhalingsoefeningen en ontspanningsmomenten om zo de geest tot rust te brengen. Het uiteindelijke doel, zoals Patanjali  het noemt, is 'Het stilleggen van de wervelingen van de geest'.

SOUL YOGA

Soul yoga met de intentie jezelf beter te leren kennen, om meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en om nog beter kennis te maken met je eigen voelwereld.

Bij Sofie kan je  terecht voor wat onvervalste me-time, een zachte doch dynamische les waarbij we streven naar balans tussen actie en rust, spanning en ontspanning en waar de nadruk ligt op de ademhaling, bewust-zíjn en het voelen.

Kortom, een eigenzinnige mix van vinyasa, yin yoga en meditatie. Met als voornaamste doel: dicht bij jezelf blijven/komen en lekker ontspannen!

Simpelweg Soul Yoga.

YIN YOGA

Yin yoga is een therapeutische vorm van yoga en bestaat uit rustige, voornamelijk zittende en liggende, houdingen. Doordat de houdingen verscheidene minuten worden aangehouden, wordt hierbij het bindweefsel (fascia) gerekt. Hierdoor worden pezen en ligamenten soepeler en worden botten en gewrichten meer flexibel.

Bovendien stimuleren yin houdingen de meridianen (energiekanalen) in ons lichaam. Hierdoor kan de energie weer stromen en worden blokkades in het lichaam opgeheven. Je voelt je fitter, je hebt minder fysieke en mentale klachten en je lichaam en geest worden terug in balans gebracht.

Doordat yin yoga een meditatieve vorm van yoga is, krijg je de ruimte om naar binnen te keren waarbij je dieper tot je eigen kern komt en alles kan loslaten. Je kan hierbij bepaalde sensaties, gevoelens en gedachten observeren waardoor je je meer bewust wordt van je lichaam.

Yin yoga is geschikt voor iedereen en kan ook zeker een meerwaarde bieden voor personen met bepaalde klachten zoals burn-out en stressgerelateerde klachten, depressie, chronische vermoeidheid, chronische pijn, fibromyalgie en reumatische aandoeningen …

Yin yoga biedt een mooi tegengewicht voor ons actieve en hectische leven.”

L E S S E N R O O S T E R

Het nieuwe lessenrooster komt  midden januari aangekondigd.
Heel de maand januarie zal er nog online les gegeven worden
Stuur een mailtje naar info@vesta.be dan houden we je graag op de hoogte.
Wil je graag meer info over een yogareeks of wil je op de wachtlijst komen voor de volgeboekte reeksen ?