Workshops en lezingen

Leren werken met opstellingen

Opstellingen1

Cursus: Leren werken met opstellingen (voor therapeuten en hulpverleners)

Leren werken met opstellingen (voor therapeuten en hulpverleners)

Maak het onzichtbare zichtbaar, het onhoorbare hoorbaar, het onderbewuste tastbaar. In deze jaartraining gaan we aan de slag met de techniek van opstellingen omdat die spanningsvelden binnen systemen en alle innerlijke ervaringen van de gevoelswereld zichtbaar kan maken. Het vertrekpunt is meestal een probleem dat centraal wordt “opgesteld” om zo de verstrikkingen (individueel, familiaal, relaties, werkomgeving, dromen…) aan het licht te  brengen. Zowel een familie-opstelling als “mijn grote verlangen”-opstelling, een relationele-opstelling, een ziektebeeld, een organisatie… zullen aan bod komen. Ook het werken met individuele opstellingsmethodieken wordt aangeleerd.

In het morfogenetische veld is continu de informatie van het verleden, het heden en de toekomst aanwezig. Hiervan maken we dan ook gebruik om d.m.v. “evolutionaire” opstellingen de groeiprocessen zichtbaar te maken en te laten ervaren. Heelmaking van familiale belastingen, relationele beslommeringen die generaties lang worden meegedragen kan verschijnen. Ook binnen de bedrijvenwereld zijn opstellingen een mooie tool. O.a. loopbaantrajecten kunnen worden opgesteld. De gevoelsverankering creëert een innerlijk kompas dat ons begeleidt op de Weg van onze levensreis.

Regelmatig maken we gebruik van duiding om de symbolieken en de gevoelservaringen nog meer zichtbaar te maken.

Deze opleiding heeft als doel om een beperkte theorie aan te reiken, vooral ervaringsgericht te oefenen en praktisch technisch te trainen. Zowel psychotherapeuten en hulpverleners zijn doelpubliek.

10 woensdagen van 9.30u tot 16.30u

Start 30 september 2020 
30/9, 28/10, 25/11, 16/12, 20/1, 24/2, 17/3, 21/4, 19/5 en 10/6

Kostprijs: €800

Docent: Bert Cools

Bewaren