Guts & Grace - Spiritualiteit als metafysica

Nathalie jdb
Wat is spiritualiteit en vooral, hoe is het relevant voor ons, vrouwen van de 21e eeuw? Dat is het vertrekpunt voor de voormiddag Guts & Grace. Tijdens deze voormiddag wordt heel uitvoerig ingegaan op hoe je die spirituele dimensie een plaats kan geven in een hedendaags, modern leven, zonder afstand te moeten nemen van dat leven, maar net integendeel nog dichter bij en dieper gegrond in dat leven te kunnen gaan staan.

Vertrekkend vanuit de principes van Een Cursus in Wonderen en o.m. het werk van spiritual director Caroline Myss exploreert Nathalie samen met de deelnemers hedendaagse spirituele thema’s als ‘the mystic out of the monastery’, hoe genezing finaal en ultiem op zielsniveau plaatsvindt (en waarom zovelen dus niet genezen), de relatie tussen de goddelijke vrouwelijkheid en de goddelijke mannelijkheid (en waarom we daar zo mee worstelen) en de betekenis van een heel aantal ziektebeelden ‘van onze tijd’ (burn-out, eetstoornissen, depressie, angststoornissen, …).

Als coach & therapeut zet Nathalie deze spirituele principes dagelijks om in de praktijk van het begeleiden van mensen en ervaart ze steeds weer de transformatieve kracht van het toevoegen van deze dimensie aan het leven en de begeleiding van cliënten.

Datum: 25 april van 10u00 - 13U00
Prijs: 65€
Gastdocent: Nathalie Janssens de Bisthoven

Biografie

Nathalie Janssens de Bisthoven (°1986) is coach, therapeut, spiritual director en auteur van de boeken ‘En-vie, eetstoornissen als spiritueel ontwaken’ (2017) en ‘Morning Miracles, Kickstart je dag, verander je leven’ (2019). Ze is ook co-auteur van het boek ‘Gekkenwerk, kleine ondeugden voor leraren’ (2017).

Haar pad in persoonlijke en ontwikkeling en spiritualiteit begon in 2009 toen ze het gevecht met anorexia aanging.

Intussen heeft ze een eigen praktijk als coach en therapeut in Nieuwpoort en geeft ze lezingen over spiritualiteit, eetstoornissen en persoonlijke ontwikkeling.

Wekelijks publiceert ze een vlog waarin ze een hedendaags thema vanuit een spiritueel perspectief belicht.

Meer info op www.nathaliejdb.be

Wat deelnemers zeggen over deze sessie:

 “Guts & Grace is een handleiding voor het leven!” (Frédérique, G&G 2019)

 

“Deze sessie heeft mij alleen nog meer goesting gegeven om met spiritualiteit aan de slag te gaan!” (Laurence, G&G 2019)

 

“Ik worstelde heel erg met de relatie met mijn vader. Dankzij Guts & Grace ben ik ook de zin van deze relatie in mijn leven gaan begrijpen. Mindblowing.” (Aurélie, G&G 2019)

Agenda