Leren mediteren volgens Deepak Chopra programma

meditatie christinge
                                                                                                   ♡♡♡

De workshop zal plaatsvinden bij Vesta in een kleine groep. We zorgen ervoor dat alle corona-veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen zodat jullie op een veilige manier kunnen genieten van deze diepgaande ervaring. Mochten door omstandigheden de corona-maatregelen verstrengd worden dan zal de workshop online doorgaan op hetzelfde tijdstip!

                                                                                                  ♡♡♡

In de ‘Leren Mediteren volgens Deepak Chopra programma’-workshop leer je mediteren volgens het programma van The Chopra Center met een Primordial Sound.

In een wereld van turbulentie, stress en prestatiedrang komen steeds meer mensen
lichamelijk en geestelijk onder druk te staan. Steeds meer mensen lijden aan burn-out, depressie, lichamelijke ongemakken en chronische ziekten.
Primordial Sound Meditatie is een eenvoudige technologie uit de eeuwenoude yoga-traditie van India waarvan inmiddels wetenschappelijk is bewezen dat ze bijdraagt tot een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wat zijn de voordelen van Primordial Sound Meditatie? 
- Minder stress
- Minder angst
- Verlaagt je bloeddruk
-Verbetert je immuniteit
- Meer welzijn in lichaam en geest
- Goed voor je hersenen en chromosomen 
- Betere nachtrust
- Betere relaties
- Scherpere intuïtie
- Innerlijke vrede en harmonie

Wat is meditatie?
Meditatie is een instrument voor het herontdekken van de innerlijke intelligentie die reeds in je aanwezig is. Het gaat er niet om je geest te forceren om stil te zijn. Het gaat om het vinden van de stilte die al in jouw aanwezig is zodat ze meer deel kan uitmaken van je leven. Stilte kan je beschouwen als de geboorteplaats van geluk, creativiteit en oneindige mogelijkheden. Vanuit dit veld van pure stilte ontvangen we inspiratie, intuïtieve gedachten en een diep gevoel van connectie met het hele universum. Wanneer je dagelijks mediteert dan kan je met meer mededogen en vervulling door het leven gaan. Meditatie is een reis naar de kern van ons creatieve zelf en een reis naar emotionele vrijheid .

Wat is Primordial Sound Meditatie?
Primordial Sound Meditatie is een techniek die is ontstaan bij de oude wijzen van India. Primordial Sounds of oerklanken zijn de meest essentiële klanken die in de natuur aanwezig zijn. Deze klanken gebruiken we als instrument om ons van de drukke activiteiten van het leven naar een staat van rust te brengen. Deze individueel geselecteerde klanken, gekend onder de naam mantra, zijn gebaseerd op de vibratie van het universum op het moment van jouw geboorte. Eens jouw Primordial Sound of jouw oerklank is bepaald, zal je aangeleerd worden hoe je deze op dagelijkse wijze kan gebruiken om balans, rust en mededogen in jezelf te ontwaken. Chopra teacher Christine Pepels van Evolutionary Being zal je helpen om deze mantra tijdens je meditatie in je dagelijkse routine te integreren.

Welk effect zal Primordial Sound Meditatie hebben op mijn gezondheid?
Stress wordt gezien als één van de grootste factoren die aan de basis liggen van ziekte. Hoewel meditatie niet gezien moet worden als een geneesmiddel op zichzelf, heeft wetenschappelijk onderzoek wel aangetoond dat het heilzaam is voor een hele reeks van gezondheidsproblemen. Omdat stress voor een groot deel geëlimineerd wordt, kunnen onze geest en ons lichaam terug functioneren op de meest efficiënte manier. Zo voel je je gezonder en ervaar je meer vitaliteit en geluk.

Hoe leer ik Primordial Sound Meditatie?
Je kan het leren tijdens vier sessies. We mediteren zittend op een stoel, zodat het voor iedereen makkelijk toegankelijk is.

Sessie 1:
Je leert de basisprincipes van meditatie en het belang van jouw mantra. Tijdens een persoonlijke instructie ontvang je je Primordial Sound in een klein ritueel. Je zal ook voor het eerst met je persoonlijke mantra mediteren.

Sessie 2:
Je leert de praktische aspecten van het mediteren en de verschillende ervaringen die je tijdens het mediteren kan ervaren. Mediteren met intentie. Groepsmeditatie.

Sessie 3:
Je leert welke invloed meditatie heeft op je geestelijk welzijn en je biologie. Groepsmeditatie.

Sessie 4:
Je krijgt een lezing over de hogere staten van bewustzijn die je met Primordial Sound Meditatie kan bereiken. Je krijgt een dieper inzicht in hoe meditatie je bewustzijn verruimt.

Primordial Sound Meditatie wordt aanbevolen aan iedereen die verlangt naar diepere vreugde, innerlijke vrede, meer vrijheid en meer beheersing van het leven.

Reeks
Zaterdag 03/10, zondag 04/10, zaterdag 10/10 en zondag 11/11 van 9u30 tot 12u30

Inbegrepen zijn:

  • De kostprijs van de persoonlijke mantra berekend in The Chopra Center.
  • Werkboekje
  • Primordial Sound Meditation – deelnamecertificaat van The Chopra Center;
  • 21-dagen ondersteuning via whatsapp

Docent: Christine Pepels

pasfoto cv ogen fix

Sinds 2009 ben ik verbonden aan The Chopra Center for Wellbeing. Ik studeerde er af als instructeur Primordial Sound Meditatie en Perfect Health. Het Primordial Sound Meditatieprogramma is het kostbaarste geschenk dat ik mezelf ooit heb gegeven. Het programma schenkt je parels van wijsheden die je helpen om een dieper inzicht te krijgen in jezelf en in de werking van meditatie. Ik kon niet begrijpen waarom we dit niet op school leerden. Ik wou Chopra teacher worden omdat ik deze informatie onmogelijk voor mezelf kon houden. Uit ervaring kan ik zeggen dat Primordial Sound Meditatie mijn leven echt heeft getransformeerd. Concreet betekent dit dat ik meer dan ooit mezelf kan zijn en bewustere keuzes kan maken die mijn persoonlijke evolutie ondersteunen ten voordele van mijn welzijn en dat van mijn omgeving.

De wonderlijkheden die meditatie tot leven wekt, verdienen een bijzondere aandacht. Ik zou het een hele eer vinden om u te verwelkomen in deze workshop en u te begeleiden op het pad naar lichamelijk en geestelijk welzijn, creatieve zelfverwezenlijking en vervulling.

Agenda